Receptura:
pszenne, razowe lub kukurydziane tortille
2 - 3 filety z kurczaka
sól i świeżo mielony pieprz
pasta pomidorowa albo ostry sos buffalo
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
Filety z kurczaka pokrój na kawałki i usmaż na oliwie, dodaj sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się podsmaży na złoty kolor podlej odrobiną wody i dodaj pastę pomidorową (przecier) lub sos buffalo. Kurczaka na ostro a'la buffalo znajdziesz pod tym linkiem.
Kurczak będzie gotowy, gdy nadmiar płynów odparuje.
Kurczak będzie gotowy, gdy nadmiar płynów odparuje.
SOS CZOSNKOWY
1 jogurt grecki
2 ząbki czosnku - drobno posiekane
2 łyżki ketchupu
sól
1 łyżka majonezu
Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw według własnego smaku.
DODATKOWO
papryka czerwona
pomidor
ogórek zielony
mieszanka sałat ulubionych
Paprykę oczyść z nasion, pokrój w paski. Pomidora możesz pokroić w półplasterki lub w kostkę - w zależności od jego wielkości. Ogórek zielony najlepiej pokroić w talarki niezbyt grube.
MONTAŻ :)
Krążki tortilli podgrzej na suchej patelni z powłoką do smażenia bez tłuszczu. Możesz podgrzać też w piekarniku lub mikrofali (ok 30 sekund). Wszystkie składniki porcjami nałóż na środek górnej części tortilli. polej sosem i zwiń. Dół również podwiń. Możesz owinąć w papier jeśli serwujesz gościom.
Se ven deliciosas, me encanta todo lo que llevan, me encanta la idea! Unas fotos preciosas!
OdpowiedzUsuńBesos
Gracias :) Si no me hubiera sentido común, que probablemente sería comer cada día :) Besos
Usuń