tag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post2215759234991113392..comments2024-01-13T10:12:10.151-08:00Comments on rustykalna kuchnia - cooking at home: Tort migdałowyAgnieszkahttp://www.blogger.com/profile/04204306199730028031noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post-62578679062782223562013-08-19T07:15:23.296-07:002013-08-19T07:15:23.296-07:00Ganache, to połączenie rozpuszczonej czekolady ze ...Ganache, to połączenie rozpuszczonej czekolady ze śmietaną, jak więc sądzę aby nieco nadać tego typu polewie objętości i puszystości, wymieszasz ganache z serkiem lub bitą śmietaną? Jeśli tak właśnie planujesz zrobić, to myślę, że nie będzie zbyt słodkie, nie dodawałabym już jednak dekoracji typu wiórki z białej czekolady :)<br />Jeśli planujesz ubić mikserem samo ganache, by zyskało na objętości, to proponuje w następujących proporcjach: na każde 120 ml śmietany kremówki - 50g białej czekolady dobrej jakości :) Też powinno być pysznie :) PozdrawiamAgnieszkahttps://www.blogger.com/profile/04204306199730028031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post-59307753260088924622013-08-18T02:29:15.814-07:002013-08-18T02:29:15.814-07:00Witam :)
Ganache z białej czekolady ubite na krem ...Witam :)<br />Ganache z białej czekolady ubite na krem nadaje się do obłożenia tortu i wykonania dekoracji?<br />Czy może za słodkie będzie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post-46460006730498625902013-08-13T14:39:54.758-07:002013-08-13T14:39:54.758-07:00Moim zdaniem ciasto nie wymaga "nawilżenia&qu...Moim zdaniem ciasto nie wymaga "nawilżenia". Nie jest to ciasto biszkoptowe, które lubi się przesuszyć w piekarniku, tylko ucierane, więc wilgotniejsze - oczywiście jest to kwestia gustu, zdecydujesz jak wyjmiesz z piekarnika :) PozdrawiamAgnieszkahttps://www.blogger.com/profile/04204306199730028031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post-58385825801768679052013-08-13T12:31:03.198-07:002013-08-13T12:31:03.198-07:00To ciasto jest wilgotne?
Można je czymś nasączyć?To ciasto jest wilgotne?<br />Można je czymś nasączyć?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post-29530114169096246552013-03-04T13:42:26.125-08:002013-03-04T13:42:26.125-08:00Już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem upiecze...Już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem upieczenia tortu/ciasta migdałowego. :) Czas najwyższy wziąć się chyba do roboty. ;)COOLinarna Strefahttps://www.blogger.com/profile/04938640001671032700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7219530189388200226.post-43497196428839784252013-01-01T00:50:21.998-08:002013-01-01T00:50:21.998-08:00Fantastyczny tort, uwielbiam migdały. Fantastyczny tort, uwielbiam migdały. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11166540721050601670noreply@blogger.com